Daca saptamana trecuta anuntam lansarea primelor obiective Panasonic din seria Lumix X, cu servo-zoom incorporat, astazi, compania japoneza anunta primul kit in componenta caruia se afla cel mai mic obiectiv zoom din gama Lumix. Este vorba de kitul compus din Panasonic GF3 si noul obiectiv Lumix X 14-42mm f/3.5-5.6. Astfel, acesta devine cel mai mic aparat foto de sistem (Mirrorless) cu obiectiv cu factor de zoom 3x si este un motiv in plus pentru a alege un aparat foto mirrorless in detrimentul unei compacte, daca suntem in cautarea unui aparat cu dimensiuni cat mai mici dar care sa inregistreze fotografii de calitate.

Practic, prin dimenisunile sale, kitul format din Panasonic GF3 si noul Lumix X 14-42mm rivalizeaza cu orice aparat foto compact din punct de vedere al dimensiunilor, dar senzorul Micro 4/3 si performantele sale in ceea ce priveste calitatea imaginilor, viteza de focalizare, functia de filmare etc. sunt peste cele oferite de aparatele compacte clasice.

Asadar, era compactelor clasice a apus? 🙂

Panasonic GF3 cu obiectiv Lumix G 14-42mm
Panasonic GF3 cu obiectiv Lumix G 14-42mm

 

3 COMENTARII

  1. Atat timp cat pretul este peste cel al compactelor, nu cred ca am ajuns la sfarsitul erei compactelor. Pentru ca acest lucru sa se intample, si marii producatori de camere compacte ar trebui sa introduca in oferta aparate microfourthirds (ma refer in primul rand la Nikon si Canon).

Lasă un răspuns