Asa cum ne-am asteptat, zvonurile au fost adevarate, iar Panasonic a dezvaluit astazi detalii despre noul GH5. Din pacate este doar un development announcement, adica aparatul nu e inca finalizat iar informatiile despre el nu sunt complete. Ce stiu pana acum e ca va veni cu un set de specificatii tehnice impresionante: filmare 6K 30P (18Mpx), 10 bit 4:2:2, filmare 4K 60p, burst photo 8Mpx la 60fps.

Panasonic GH5 primele informatii oficiale
Panasonic GH5 primele informatii oficiale

Asa cum spuneam, deocamdata informatiile sunt destul de putine, dar e clar ca noul varf de gama mirrorless cu senzor si montura Micro 4/3 va reprezenta un mare pas inainte, mai ales pentru cei care filmeaza cu el. Este din ce in ce mai evident focusul Panasonic pe segmentul video, acolo unde deja seria GH este foarte apreciata. Noul Panasonic GH5, care va ajunge in magazine in prima jumatate a anului 2017.

Cam atat despre GH5 acum. Da, asta e tot ce s-a spus despre el la conferinta. Stiu, si eu ma asteptam la mai mult si vroiam sa aflu mai multe detalii…  Sper insa sa il pot vedea la stand, in cadrul Photokina, astazi, si sa va pot spune mai multe despre el.

Tot acum, Panasonic a prezentat si noul aparat foto mirrorless Panasonic G80, super-zoom-ul 4K Panasonic FZ2000 si compactul premium LX15.

Panasonic GH5
Panasonic GH5