Daca Kodak incearca sa isi relanseze brandul cu o noua gama mirrorless, cei de la Polaroid spera ca anul acesta sa revina in atentia noastra cu aparatele foto instant. Cu ocazia CES 2014 au prezentat prima camera foto ‘instant’ cu sistem de operare Android, Polaroid Socialmatic. Foarte asemanatoare logo-ului Instagram (probabil pentru fani…) Polaroid Socialmatic este, de fapt, un aparat foto cu senzor de 14 megapixeli, ecran touch screen de 12cm, Wi-fi introdus in aceeasi carcasa alaturi de o mini-imprimanta Zero Ink (ZINK), responsabila pentru printurile instant.

Citeste si: 41 de ani de la primul aparat ‘instant’ Polaroid

Polaroid SocialMatic
Polaroid SocialMatic

Polaroid Socialmatic include si o camera foto secundara, cu o rezolutie de doar 2 megapixeli, aflata in partea din spate a aparatului (deasupra ecranului LCD) pentru a favoriza … autoportretele. Utilizatorii Polarodi Socialmatic vor putea astfel nu doar sa fotografieze si sa publice imaginile lor rapid pe orice retea sociala dar le vor putea si tipari rapid, gratie imprimantei integrate. Mai mult decat atat, pe spatele fiecarei imagini va fi tiparit un cod QR care, odata scanat, va afisa versiunea digitala a imaginii pe ecranul oricarui smartphone.

Toate bune si frumoase in ceea ce priveste versiunea ‘moderna’ a celebrelor aparate foto instant Polaroid, cu exceptia pretului: Polaroid Socialmatic va costa aproximativ 300 de Euro, pret care s-ar putea sa ridice anumite semne de intrebare in ceea ce priveste utilitatea acestui aparat in randul amatorilor de fotografii cu smartphone-ul. Pana la urma, 300 de Euro costa un smartphone destul de capabil, ca sa nu mai punem la socoteala si pretul hartiei speciale Zero Ink fara care functia de imprimare a aparatului Socialmatic nu functioneaza….

Revine moda fotografiilor tiparite ‘instant’ sau este si acesta inca un gadget ‘inutil’? La pretul acesta sunt tare curios cati dintre voi ati cumpara un Polaroid Socialmatic, daca l-ati putea gasi si in Romania? Deocamdata nu avem informatii despre data la care va ajunge in magazine si daca va fi importat si in Romania….

Polaroid Socialmatic  camera foto instant
Polaroid Socialmatic camera foto instant

2 COMENTARII

Lasă un răspuns