Samsung a lansat ieri noile flagship-uri smartphone S8 si S8+. Asta seara am avut ocazia sa le vedem la evenimentul de lansare de la Bucuresti. Fast forward: sunt superbe, foarte bine finisate, iti ofera un feeling premium si se vad excelent. Camera foto, insa, nu vine cu mari noutati hardware, dar a fost imbunatatita la nivel de procesare a imaginilor. Pretul? 3.500 lei in Romania pentru S8 si 3.900 lei pentru S8+. Desi pot fi precomandate deja, ele vor ajunge la voi din 28 Aprilie. 

Samsung Galaxy S8 si S8+ la evenimentul de lansare de la Bucuresti
Samsung Galaxy S8 si S8+ la evenimentul de lansare de la Bucuresti

Probabil stiti deja totul despre noile telefoane, la capitolul specificatii tehnice, dar voi face si eu un rezumat. Samsung S8 are un ecran curbat de 5.8 inch, iar S8+ 6.2 inch (ceea ce il face cam mare, in my opinion), ambele cu rezolutie 2960x1440px, ecranul fiind principala diferenta dintre cele doua. Vin cu procesoare Samsung Exynos 8895, 4GB RAM, 64GB stocare interna si Android 7.0 Nougat. Ii lipseste butonul „fizic” de home, iar senzorul de amprenta s-a mutat pe spatele terminalului, o mutare inteligenta care a facut loc unui ecran LCD mult mai generos ca dimensiuni. Si o veste buna: S8 & S8+ au slot de card microSD care accepta carduri de pana la 256GB.

Meniul camerei foto
Meniul camerei foto

Camera foto principala (cea de pe spate), are un senzor CMOS de 1/2.5 inch (cu pixeli de 1.4-microni) si rezolutie 12MPx, cu tehnologie Dual-Pixel AF (detectie de faza integrata in senzor) si stabilizare optica, iar camera frontala „face selfie-uri” de 8MPx, cu un senzor conventional CMOS. Ambele obiective ale celor doua camere vin cu diafragma maxima luminoasa, F/1.7. Inregistreaza video 4K sau Full HD, inclusiv in slow motion cu pana la 120fps (FHD). 

Tehnic, la nivelul specificatiilor, nu sunt prea multe noutati fata de generatia anterioara. Camera foto, cel putin, este cam la acelasi nivel cu cea a predecesorului sau. Dar, va va convinge ecranul, experienta de utilizare si feelingul general pe care ti-l ofera acest telefon cand il ti in mana. Este marea mea surpriza de azi si va pot spune fara retinere: este WOW! In schimb, au aparut cateva imbunatatiri la capitolul software.

Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8+

De exemplu, functia Multi-Frame Photo face ca terminalul sa inregistreze trei cadre consecutive, rapid, si sa vi-l pastreze pe cel mai reusit (nemiscat, clar, etc). Mai mult, aceasta functie poate combina cele trei cadre intr-unul singur, de tip HDR sau ajuta la realizarea unor imagini de noapte mai „curate” (din punct de vedere al zgomotului de imagine si al claritatii), prin suprapunerea inteligenta a celor trei imagini intr-una singura. Mai mult, tot la nivel software, noua interfata a camerei permite utilizarea sa cu o singura mana, mai rapid si mai usor. 

Samsung Galaxy S8 camera highlights
Samsung Galaxy S8 camera highlights

In plus, producatorul lauda capacitatea sistemului AF de a face punerea la punct (claritatea) intr-un timp mai scurt decat cel oferit de predecesorul sau, dar si optiunea de a urmari dinamic subiectele aflate in miscare. Sistemul optic de stabilizare a imaginii a fost si el imbunatatit, iar impreuna cu diafragma luminoasa ii ofera noului S8 toate premisele pentru a face fotografii de noapte de calitate. 

Asadar, acesta este, foarte pe scurt, noul varf de gama smartphone Samsung. Un terminal despre care vom tot auzi in perioada urmatoare, un dispozitiv surprinzator, daca nu din punct de vedere al specificatiilor tehnice cat mai ales datorita experientei de utilizare si a ecranului „WOW”. Abia astept sa il primesc in test, sa vad exact ce „poate” camera foto (principalul factor de achizitie, in cazul meu, cel putin). Recunosc ca imi face cu ochiul mai mult noul Gear 360, care s-a lansat tot azi, iar el ar reprezenta un motiv suficient cat sa „trec pe Samsung”, in viitorul apropiat. Dar, cine stie, poate ne vom imprieteni! 🙂

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

3 COMENTARII

Comments are closed.