Samsung NX-10
Samsung NX-10

Dupa cum deja de poate observa, exista o tendinta din ce in ce mai pronuntata a producatorilor de camere foto de a produce aparate compacte/bridge cu obiective interschimbabile. Trend-ul lansat de Panasonic in 2009 cu al sau G1 si continuat de seria PEN de la Olympus este urmat acum si de producatorul korean, Samsung.

Samsung NX-10 este un aparat foto din clasa compacta/bridge ce beneficiaza de un senzor de imagine in format APS-C, de 14.6 mega pixeli efectivi (acelasi senzor de pe DSLR-urile Samsung) si de lentile interschimbabile cu montura Samsung NX. Faptul ca senzorul de imagine este in formatul APS-C inseamna ca este putin mai mare decat standardul Micro 4/3 (Four Thirds) adoptat de Panasonic si Olympus. Din punct de vedere al calitatii imaginii un senzor de dimensiuni mai mari inseamna, cel putin teoretic, imagini de calitate mai buna la setari ISO ridicate, o reproducere a culorilor si a detaliilor asemanatoare unui sistem DSLR. Totusi, desi laudabila, utilizarea senzorului APS-C are si partile sale negative: un senzor mai mare inseamna obiective mai mari si mai grele. Totusi, exact acesta este domeniul unde exceleaza Samsung NX-10! Desi obiectivele sunt ceva mai mari decat cele utilizate de Olympus si panasonic pe modelele lor, portabilitatea acestui aparat este foarte buna. Samsung NX-10 beneficiaza de un corp suficient de compact pentru a fi usor de purtat si de manevrat.

In ceea ce priveste carcasa, aceasta este foarte bine facuta si ii transmite utilizatorului un sentiment de soliditate iar amplasarea butoanelor este ergonomica, utilizarea principalelor functii fiind intuitiva. Modul de lucru este asemanator cu cele de pe un sistem DSLR.

Deoarece este un aparat compact, Samsung NX-10 beneficiaza de un vizor electronic, pe langa ecranul LCD de mari dimensiuni. Vizorul electronic este foarte util atunci cand fotografiati in lumina puternica si utilizarea ecranului principal este limitata datorita contrastului scazut. Ecranul ce compune vizorul electronic are o rezolutie mare, dar nu exceleaza.

Din punct de vedere al calitatii imaginii, senzorul APS-C isi dovedeste versatilitatea: imaginile sunt vii, culorile sunt foarte bine reproduse si nivelul de detalii oferit de cei 14.6 mega pixeli efectivi este ridicat. Sistemul auto-focus bazat pe detectarea contrastului functioneaza impecabil, silentios si rapid.
Pe langa fotografii de calitate, cu ajutorul lui Samsung NX-10 puteti inregistra si filme in format HD 720 px.

Astfel, cu siguranta Samsung NX-10 este o alternativa interesanta la DSLR-urile din aceeasi gama de pret! Nu veti avea parte de vizorul optic de pe DSLR-uri dar veti beneficia de un corp mai compact, un aparat mai usor de transportat si care, cel putin din punct de vedere al calitatii imaginii se ridica la standardele unui DSLR.

Samsung NX-10 este recomandarea noastra in categoria camerelor compacte/bridge cu obiective interschimbabile. Este un aparat compact, versatil si suficient de bine dotat pentru orice fotograf pretentios!

VEZI PROMOTIA SAMSUNG NX-10 ACUM!

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSony Aplha NEX-5 si NEX-3
Articolul urmatorNoul Samsung EX-1
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns