Noile smartphone-uri Samsung S7 si S7 Edge au fost lansate ieri, in Romania. Evenimentul a avut loc la Fratelli Club, care a fost arhi-plin. Am mers curios sa vad noul flagship Samsung si, mai ales, noua lui camera foto integrata, asta dupa ce anul trecut, cand am testat S6 Edge in aventura #GreekExplorer, am ramas placut impresionat de performantele sale.

Samsung S7 Edge in Romania
Samsung S7 Edge in Romania

Din pacate, trebuie sa va zic de la inceput: evenimentul de ieri, desi organizat ca la carte, a fost destul de impropriu testarii unui smartphone, mai ales a camerei sale foto. Asta deoarece clubul Fratelli a fost luminat cu lumina albastra, asa cum puteti vedea si in imaginile de mai jos, care face destul de dificila ‘misiunea’ oricarei camere foto. La asta se adauga aglomeratia, dar chiar si asa, am reusit sa ínteractionez’ cu noul Samsung S7 si S7 edge pret de cateva minute.

Asadar, iata care sunt primele impresii.

Mi-am confirmat ce auzisem deja: terminalul este foarte usor (mai usor decat modelul anterior), iar materialele din care este construit sunt de calitate. Se simte bine in mana, iar spatele acoperit cu sticla ofera un feeling premium, chiar daca, personal, preferam un body metalic.

Am intrat direct in aplicatia foto, pentru ca asta ma interesa cel mai mult. Camera, chiar si in lumina extrem (dar extrem!) de slaba din club focaliza excelent. Si foarte rapid. Se vede, deci, avantajul noii tehnologii Dual Pixel AF integrata de Samsung in premiera pe un smartphone (pana acum, daca va amintiti, tehnologia Dual Pixel AF se gasea doar pe aparatele foto DSLR mid si top level). Asta a fost, cu adevarat, factorul WOW! pentru mine.

Mi-a placut in special modul in care Samsung S7 face focus tracking, mentinand subiectul in cadru si afisand pe ecran punctele de focus si modul in care acestea urmaresc subiectul, in timp real (foto sus). Am vrut sa filmez asta, dar din pacate nu am reusit cu aparatul meu foto, din cauza intunericului. Dar astept sa vina Samsung S7 la teste, ca sa revin cu un review complet!

In rest, am regasti in meniul camerei celebrele moduri de fotografiere pe care le cunosteam de la modelele anterioare, dar nu am testat noua functie de panoramare inteligenta si nici modul Pro Foto, care ofera acces la setarile avansate de expunere (ISO, timp de expunere, diafragma, etc). Un mare plus pentru Samsung ca au integrat acest mod foto direct in meniul camerei. Nu e chiar o noutate, dar pentru un fotograf, este un avantaj. Astept sa vad cum sunt si functiile Virtual Shot (compatibila cu headsetul Samsung Gear VR) si Hyperlapse.

Sunt sigur ca si noul senzor de imagine, cu o rezolutie de ‘doar’ 12Mpx (redus de la 16Mpx al vechiului S6…) se descurca excelent, mai ales seara sau in conditii de iluminare slaba, dar astept sa primesc smartphone-ul la teste pentru a va arata imagini concludente.

Samsung S7 Edge si al sau ecran LCD curbat

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, cred ca le stiti deja, deoarece au aparut pe toate blogurile si siteurile. Repet si eu, acum, principalele caracteristici ale noilor Samsung S7 si S7 Edge:

  • ecran de 5.1 inch (S7) si 5.7 inch pentru S7 Edge
  • acumulatori de 3.000 mhA
  • ecran cu rezolutie 2K
  • sunt rezistente la apa, pot fi scufundate pana la 1,5m timp de 30 de minute fara sa pateasca nimic
  • slotul de card – care lipsea la S6 – a revenit acum in forma unui slot microSD capabil sa suporte carduri de pana la 128GB

Revenirea slotului microSD este o veste buna pentru fotografi si pentru cei care vor sa inregistreze secvente video 4K si Full HD cu noile smartphoneuri de la Samsung. Daca vreti sa cititi un articol hands on mai detaliat, il gasiti pe blog la Dan Dragomir, care l-a testat chiar la lansarea oficiala de la Barcelona.

Pentru cei care nu mai au rabdare, noile Samsung S7 si S7 Edge pot fi deja precomandate in Romania, la preturi incepand de la 3.299 lei pentru S7 32GB si 3.699 lei pentru S7 Edge 32GB.

2 COMENTARII

Comments are closed.