Sigma 18-50 f/2.8-4.5 DC OS HSM
Sigma 18-50 f/2.8-4.5 DC OS HSM

Segmentul obiectivelor zoom dedicate fotografilor entuziasti este din ce in ce mai bine reprezentat. Numai in oferta Sigma se pot identifica cel putin cinci obiective cu specificatii atragatoare pentru utilizatorii aflati la inceput de drum in fotografia cu un DSLR. Dintre acestea, Sigma 18-50 f/2.8-4.5 SC OS HSM este obiectivul ce poate fi comparat cel mai usor cu cele ce sunt oferite „in kit” de producatorii de DSLR-uri. Sa vedem, in continuare, daca Sigma 18-50 f/2.8-4.5 isi depaseste rivalii in categoria sa si poate fi o optiune mai buna decat obiectivele de „kit”.Inca de la inceput putem observa ca Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 este un obiectiv mai luminos, oferind o deschidere a diafragmei cu doua treimi mai mare decat in cazul obiectivelor „clasice”. Acest lucru este util atunci cand fotografiati in conditii dificile de iluminare, cum ar fi seara sau in interoare, dar – totodata – va da posibilitatea unei mai bune separari a subiectului de fundal.

Din punct de vedere al sistemului de stabilizare, obiectivul este dotat cu sistemul Sigma de stabilizare ce ofera, coform specificatiilor producatorului, posibilitatea de a fotografia cu timpi de expunere de pana la patru ori mai lungi decat in cazul obiectivelor fara stabilizare. Acesta este un punct forte pentru cei ce vor sa experimenteze in conditii dificile de iluminare.

Abrevierea „HSM” din titlu ne indica faptul ca producatorul japonez a implementat un motor rapid de focalizare, punerea la punct fiind precisa si rapida. La ora actuala, nici un alt obiectiv „de kit” nu ofera un sistem echivalent in ceea ce priveste viteza de focalizare.

Din punct de vedere al constructiei, Sigma 18-50 f/2.8-4.5 include 16 elemente optice dispuse in 12 grupe, un numar destul de neobisnuit de mare pentru un obiectiv din aceasta clasa. O astfel de formula optica asigura un mai bun control al distorsiunilor si al aberatilor cromatice, iar cele doua elemente SLD (Super Low Dispersion) si cele trei elemente cu suprafete asferice asigura o calitate a imaginii peste cea oferita de obiectivele concurente.

Daca mai trebuie mentionat, ca o concluzie, putem spune ca Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 este o alternativa reala si extrem de interesanta la obiectivele oferite de producatorii de aparate foto „in kit”. Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 este disponibil atat pentru montura Canon, cat si Nikon sau Pentax.

1 COMENTARIU

  1. Am si eu acest obiectiv pe un Nikon D40x de mai bine de un an si sunt forte multumit de el!
    Trebuie mentionat ca nici o parte a obiectivului nu se misca nici la ocalizare nici la zoom!

Comments are closed.