In peroada 12 – 20 septembrie, la Teatrul National Bucuresti, vor fi expuse 30 de fotografii premiate si finaliste la Sony World Photography Awards 2016. Printre fotografii se numara si lucrarea Cristinei Venedict, castigatoarea premiului national pentru Romania, la editia din acest an a premiilor Sony pentru fotografie.

© Cristina Venedict, Winner, Romania National Award, 2016 Sony World Photography Awards
© Cristina Venedict, Winner, Romania National Award, 2016 Sony World Photography Awards

Locatia nu a fost aleasa intamplator. Fotografia castigatoare, denumita simplu ”În profunzime” (foto sus), este portretul unei tinere actrite, realizat in studioul Cristinei Venedict. De asemenea, in cadrul expozitiei pasionatii de fotografie vor putea admira si alte fotografii premiate si finaliste din intreaga lume. Programul ”National Awards” din cadrul competitie de fotografie Sony, recunoaste si premiaza cea mai buna fotografie realizata de un fotograf local. La acesta s-au inscris fotografi din 60 de tari.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competitie internationala organizata la nivel global, care premiaza cele mai reusite fotografii realizate in anul 2015. Anul acesta s-au inregistrat un numar record de fotografii inscrise in concurs, peste 230.000 din 186 de tari. Din Romania s-au inscris cu 60% mai multi fotografi decat anul trecut.

Editia din 2017 a Sony World Photography Awards a debutat in luna Iunie. Detalii, premii si modalitatea de inscriere, aici.