Top 5 Aparate Foto Compacte va prezinta cele mai bune aparate din clasa compacta ale producatorului japonez. Oferta este variata iar modelele au specificatii dintre cele mai diverse, de la aparate cu obiective zoom de 15X sau chiar 26X si pana la camere foto cu rezolutie de 14.1 mega pixeli. Totusi, care sunt cele mai bune aparate dintre cele 12 modele compacte produse la ora actuala de Nikon? Raspunsul il vom afla impreuna in cele ce urmeaza!

Locul 5: Nikon Coolpix S1100 PJ

Nikon Coolpix S1100PJ
Nikon Coolpix S1100PJ

Modelul compact S1100 PJ este dotat cu un proiector incorporat ce va permite vizualizarea imaginilor pe aproape orice tip de suprafata, in conditii bune de vizualizare. Asta inseamna ca acum puteti proiecta imaginile direct cu ajutorul aparatului si in plus, puteti proiecta orice fel de informatie stocata pe computer: astfel, micul PJ permite utilizarea sa pentru afaceri, in cop didactic sau pentru insufletirea petrecerilor si intalnirilor!

Cu un ecran tactil (touch-screen) de dimensiune mare (3 inch) si o rezolutie inalta (460.000 pixeli) dar si cu un senzor de 14.1 mega pixeli efectivi si obiectivul Nikkor cu zoom optic 5X, Nikon S1100 PJ se claseaza pe locul 5 al topului nostru. Este un aparat recomandat celor ce vor un plus de distractie sau le este util proiectorul incorporat! V-am spus ca Nikon S1100 PJ vine in pachet si cu telecomanda wireless ? Vezi promotia curenta aici!

Locul 4: Nikon Coolpix S8100

Nikon Coolpix S8100
Nikon Coolpix S8100

Varful de gama din clasa “S” de la Nikon, modelul S8100 dispune de un senzor CMOS cu o rezolutie efectiva de 12.1 mega pixeli, special conceput pentru a realiza imagini de calitate, in conditii de iluminare scazuta!

Cu Nikon Coolpix S8100 puteti fotografia cu aparatul tinut in mana, chiar si portrete de noapte sau peisaje nocturne. In modul Portret de Noapte aparatul foto inregistreaza automat o secventa rapida de cadre urmata de o expunere suplimentara cu blitzul pentru a surprinde clar subiectul. Cadrele astfel obtinute sunt procesate automat de catre aparat, cu ajutorul noului senzor Expeed C2, intr-o singura fotografie, in care atat subiectul cat si fundalul suntt redate clar si corect expuse.

Pentru iubitorii sporturilor, Nikon Coolpix S8100 va permite sa fotografiati in rafala cu pana la 10 cadre pe secunda, la rezolutia maxima (4000*3000px). Alte optiuni cu viteza ridicata sunt modul sport continuu si memorie cache de dimensiune mare pentru cadrele fotografiate. Vezi promotia curenta!

Locul 3: Nikon Coolpix L120

Nikon Coolpix L120
Nikon Coolpix L120

Dotat cu un zoom optic de 21X, echivalent al unei distante focale intre 28 si 525mm, Nikon Coolpix L120 este un aparat compact, usor de utilizat si cu performante deosebite. Sistemul optic de stabilizare a imaginii si modul de filmare Full HD cu sunet sterea reprezinta atuurile acestui aparat compact, usor de folosit dar foarte versatil. Calitatile modelului Coolpix L110 incep odata cu libertatea de exprimare si compozitie oferta de obiectivul Nikkor cu zoom de 21x si unghi larg de fotografiere, echivalent 28mm in formatul 35mm. Manerul ergonomic al aparatului asigura o fotografiere mai stabilia iar sistemul VR de stabilizare optica a imaginii utilizeaza tehnologia recunoscuta Nikon pentru performante si rezultate clare in orice conditii de fotografiere.

Coolpix L120 este un model relativ compact, eficient din punct de vedere energetic: poate realiza pana la 840 de imagini statice sau inregistra pana la 7 ore de film in format HD cu bateriile furnizate in pachet. Vezi aici detaliile si promotia curenta!

Locul 2: Nikon Coolpix P100

Nikon P100

Un obiectiv performant, cu zoom optic de 26x si sticla de calitate ED Nikkor este atuul celui mai performant bridge de la Nikon. Senzorul de imagine CMOS de 10.3 mega pixeli cu structura de iluminare din partea din spate mareste cantitatea de lumina pe care o primeste fiecare pixeli, asigurand rezultate mai bune la sensibilitati ISO mari si reducerea zgomotului de imagine.

Nikon Coolpix P100 va permite sa fotografiati la o viteza de pana la 10 cadre pe secunda, in modul de fotografiere in rafala  iar inregistrarea filelor se face in format Full HD cu sunet stereo.

Obiectivul este dotat cu stabilizare optica de imagine iar pentru fotografiere macro aparatul poate inregistra imagini si la o distanta de 1cm de obiectiv. Pentru fotografii pretentiosi aparatul ofera si moduri semi-automate de fotografiere (P/S/A) dar si modul manual (M).Pe langa ecranul LCD de mari dimensiuni, aparatul dispune si de un vizor electronic, pentru o fotografiere clara si stabila. Vezi detalii si pret aici.

Locul 1: Nikon Coolpix P7000

Nikon P7000

Considerat a fi varful de gama a seriei Coolpix, modelul compact Nikon P7000 ofera performanta insiprata de un DSLR si control creativ, atat pentru fotografii entuziasti dar si pentru cei profesionisti ce se afla in cautarea unei camere foto de “back-up”.

Nikon P7000 are un design regandit, un nou senzor CCD de 10 mega pixeli si posibilitatea de a inregistra filme in format HD (720p), alaturi de performantul obiectiv Nikkor cu zoom de 7.1x ce acopera o distanta focala echivalenta de 28-200mm. Nikon Coolpix P7000 poate inregistra filme in format HD, cu sunet stereo si functia de zoom activa si in timpul filmarii.

Dintre specificatiile tehnice mai trebuie amintite: stabilizarea optica de imagine (VR), functia Active D-Lightning, conectorul extern HDMI, posibilitatile de fotografiere macro de la 2cm cat si suportul pentru formatul RAW (NRW)!

Astfel, Nikon Coolpix P7000 castiga locul 1 in topul aparatelor foto compacte Nikon.

SHARE
Articolul anteriorTutoriale Video: Adobe Lightroom
Articolul urmatorNoul Panasonic Lumix DMC-FT3
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

1 COMENTARIU

Leave a Reply