Daca vara si-a intrat deja in drepturi si deja ne facem planuri de vacanta, sa vedem care ar fi cele mai bune aparate foto compacte care sa ne insoteasca in calatorie. Top 5 aparate foto compacte pentru vacanta este un clasament al celor mai bune camere foto compacte cu preturi pana in 1500 Ron si care, din punct de vedere al specificatiilor tehnice intrunesc dotarile necesare si utile pentru vacante.

Ce specificatii tehnice ar trebui sa aiba un aparat foto compact pentru vacanta?

In primul rand dimensiunea este poate cel mai important factor: un aparat „de vacanta” trebuie sa fie usor de transportat, sa aiba dimensiuni rezonabile si o greutate redusa. Din punct de vedere optic, un obiectiv cu zoom mediu este cel mai potrivit pentru situatiile de fotografie intalnite in concedii, asta deoarece un factor de zoom mai mare de 15X inseamna de cele mai multe ori si un obiectiv mai voluminos, un aparat foto mai mare si mai greu, fapt ce ar contrazice afirmatiile de mai sus. La polul opus, un zoom optic prea „scurt” (de 3-4x de exemplu) nu reuseste sa „acopere” toate situatiile foto pe care le puteti intalni in concediu. Rezolutia aparatului nu mai este un factor asa de important, in prezent majoritatea camerelor foto compact avand rezolutii de peste 10 mega pixeli. Chiar si o rezolutie mai mica ar fi fost suficienta pentru fotografia de vacanta. Nu in ultimul rand, usurinta in utilizare este deasemenea un factor important, alaturi de posibilitatea de a inregistra filme in format HD si, in mod ideal, cu zoom in timpul filmarii.

Cam astea ar fi cele mai importante considerente de care trebuie sa tineti cont atunci cand decideti sa achizitionati un aparat foto compact pentru vacante. Sa vedem, in continuare, care sunt cele mai interesante modele ce se regasesc in magazinele de specialitate la ora actuala.

Locul 5: Fuji Finepix F550 EXR

Fuji F550
Fuji F550

Fuji Finepix F550 EXR este cel mai complex aparat foto pentru calatorii din oferta Fuji.

Dotat cu un senzor CMOS de 16 mega pixeli, functie de filmare Full HD, senzor GPS integrat si,  nu in ultimul rand, obiectiv cu zoom optic de 15X, Fuji F550 EXR poate fi aparatul perfect pentru vacante chiar si pentru utilizatorii pretentiosi, pentru care posibilitatea de a inregistra imagini in format RAW este un plus!

Vezi detalii si pret aici.

Locul 4: Nikon Coolpix S8100

Nikon Coolpix S8100
Nikon Coolpix S8100

Nikon Coolpix S8100 este un aparat foto compact cu un finisaj deosebit, dotat cu un obiectiv cu zoom optic 10X si un senzor CMOS (iluminat din spate) ce permite captarea imaginilor la rezolutii de pana la 12 mega pixeli. Functia de filmare HD cu unet stereo este disponibila in meniu, alaturi de cateva functii dedicate pentru fotografierea de noapte.

Nikon Coolpix S8100 este singurul aparat foto din acest top care nu este dotat cu receptor GPS integrat, dar castiga datorita pretului mai redus in comparatie cu celelalte modele din top, avand astfel un raport calitate/pret foarte bun.

Vezi detalii si pret aici.

Locul 3: Sony CyberShot DSC-HX5

Sony HX5
Sony HX5

Sony DSC-HX5 este un aparat compact ce ofera un set de functii avansate dedicate fotografilor entuziasti. Controlul manual al expunerii, obiectivul cu zoom optic 10X dar si modul de filmare Full HD alaturi de posibilitatea de a inregistra imagini panoramice direct din aparat sunt doar cateva dintre atuurile acestui model.

Alte atuuri ale lui Sony HX5 sunt: fotografierea in rafala cu pana la 10 cadre pe secunda, receptorul GPS integrat va inregistra automat locatia si directia fotografierii, alaturi de stabilizarea optica de imagine Sony Steady Shot.

Vezi oferta de aici!

Locul 2: Panasonic DMC-TZ20

Panasonic TZ10
Panasonic TZ10

Panasonic „TravelZoom” este gama de aparate compacte creeate special de producatorul japonez pentru fotografii pasionati de calatorii. Dotat cu un senzor de 12 mega pixeli, obiectiv Leica cu zoom optic 12x si receptor GPS incorporat, Panasonic TZ-20 poate fi alegerea perfecta pentru orice calatorie.

Probabil nu v-am spus inca de cele peste 500.000 de obiective turistice si puncte de interes din 173 de tari care sunt stocate in memoria aparatului si, cu ajutorul receptorului GPS, TZ-20 va inregistra locatia exacta si denumirea obiectivului turistic vizitat alaturi de fotografie! Aceasta este una din cele mai interesante functii disponibile pe un aparat foto compact pentru calatorii!

Locul 1: Canon SX 230 HS Negru

Canon SX 230 HS
Canon SX 230 HS

Canon SX230 HS este o camera foto compacta, extrem de versatila, cu specificatii care ii vor multumi si pe cei mai exigenti dintre fotografi. Dotat cu un senzor CMOS de 12 mega pixeli si un obiectiv cu zoom optic 14X, Canon SX230 HS poate inregistra imagini de calitate in cele mai dificile conditii de iluminare.

Posibilitatea de a inregistra imagini in format RAW, alaturi de controlul manual al parametrilor fotografiei sunt doar doua dintre functiile care vor fi cu siguranta pe placul fotografilor avansati. Functia de filmare poate inregistra la rezolutie Full HD 1080 iar modulul GPS integrat permite salvarea locatiei si directiei fotografierii.

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorDespre obiective. Detaliile tehnice.
Articolul urmatorVacanta de vara cu PHOTOLIFE
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns