Zeiss a anuntat lansarea unei noi serii de obiective. Denumita simplu – Zeiss Milvus – gama cuprinde nu mai putin de 12 obiective cu focale fixe standard, concepute pentru a fi utilizate pe aparatale foto DSLR cu functie de filmare.

image

Noua gama Zeiss Milvus:

image
Zeiss Milvus

Gama Milvus include acum, la lansare, următoarele obiective: Milvus 100mm f/2.0 Macro, 50mm f/2.0 Macro, 85mm si 50mm f/1.4 dar si Zeiss Milvus 35 2.0 si un obiectiv de 21mm cu f/2.8. Toate cele sase vor fi disponibile in varianta ZE (montura Canon) si ZF.2 (montura Nikon). Sunt compatibile atat cu aparatele cu senzori Full Frame cat si APS-C. Sunt construite din metal, cu etanșeizare impotriva intemperiilor. In plus, doua dintre cele 6 obiective au formule optice noi, cum ar fi 50mm f/1.4 care are formula optica Distagon, similara lui Zeiss Otus 55mm f/1.4.

image
Milvus 1.4 50 ZF.2

Similar gamei Loxia, lansata anul trecut, obiectivele prezentate astazi au diafragma mecanica, cu de-click, care permite atat setarea in trepte standard dar și trecerea linara de la o valoare a diafragmei la alta, feature util pentru cei care filmează cu DSLR-ul. Obiectivele pot fi utilizate atat pentru a surprinde fotografii dar si pentru filmare, caz in care “clickul” specific pozitilor fixe ale inelului de diafragma poate fi dezactivat cu un buton de pe carcasa, pentru a permite trecerea linara de la o valoare la alta a diafragmei, asa cum cer exigentele celor care le folosesc in cinematografie.

image
Setarea modului de funcționare a diafragmei

Denumirea „Milvus”, ca si Touit, Otus, Batis si Loxia – alte doua game de obiective lansate in ultimii ani de Zeiss – reprezinta o specie de pasari de preerie, de dimensiuni medii.

Zeiss Milvus 2.8/21 in test pe Nikon D4, llive de la evenimentul de lansare:

image

Noile obiective vor ajunge in Romania, la F64, incepand cu jumatatea lunii octombrie. Cel mai accesibil dintre ele va costa 4.999 lei. Detalii aici.

Cele 12 obiective lansate, sase cu montura Canon si 6 pentru Nikon, sunt motivul pentru care eu ma aflu azi in Aalen – Germania, la invtatia Zeiss, pentru a lua parte la evenimentul de presa oficial ce se va desfasura la sediul central al companiei din Oberkochen.

Voi reveni cu amanunte, fotografii si impresii despre noile obiective (dar si despre fabrica Zeiss), in cursul serii, aici pe ClubulFoto dar si live, pe Facebook.

Articol in curs de actualizare.

P. S. Daca denumirea „Milvus” vi se pare cunoscuta, ei bine asa se numeste (fara nici o legatura cu Zeiss, ce-i drept) un grup foto dar si un concurs care se organizează la noi in tara.

image
Milvus 2.8 21mm

Update: fotografii de la lansare

image

image
image

image

image

1 COMENTARIU

  1. Am comandat pe cel de 100 mm. Abia aștept primele teste cu el. Mă interesează în mod deosebit cum se comportă la fotografierea macro. Sper să facă banii.

Comments are closed.