Burduful Macro
Burduful Macro

Ceea ce va prezentam in randurile urmatoare nu este deloc un echipament antic. Este un burduf macro, un accesoriu actual si util celor pasionati de fotografia close-up.

Burduful extensibil pentru fotografia macro este un accesoriu ce se monteaza intre body-ul aparatului DSLR si obiectivul acestuia ce permite modificarea distantei dintre obiectiv si aparat mult mai precis decat in cazul utilizarii inelelor macro. Beneficiand de o sina si o montura flexibila, puteti modifica distanta dintre DSLR si obiectiv pentru a controla cu precizie claritatea si raportul de marire in cazul fotografiei macro.

Burduf Macro
Burduf Macro

Burduful este disponibil atat pentru montura Nikon cat si Canon, Sony sau Pentax si reprezinta un accesoriu util celor ce nu doresc sa investeasca intr-un obiectiv macro dedicat. Desi nu la fel de usor si comod de utilizat ca un obiectiv dedicat, un burduf macro este la fel de versatil, mai ales in cazul fotografiei macro de studio.

Datorita sistemului de deplasare pe cremaliera, prin utilizarea burdufului se reduce distanta minima de focalizare a obiectivului si astfel va puteti apropia mai mult de subiect, fara a afecta claritatea imaginii. Trebuie avut in vedere totusi faptul ca burduful nu dispune de conectori care sa faca legatura dintre aparat si obiectiv si drept urmare focalizarea automata nu va putea fi folosita. Oricum, in cazul fotografiei macro este recomadnat sa focalizati manual, datorita campului de profunzime redus.

Burduful pentru fotografie macro este disponibil pentru urmatoarele monturi:

– Burduful macro pentru Canon, click pentru detalii si pret

– Montura Nikon

– Burduf macro pentru montura Pentax

2 COMENTARII

Comments are closed.