Sony RX1
Sony RX1

Daca saptamana trecuta am vorbit despre cele mai bune aparate foto si accesorii care s-au evidentiat in cadrul premiilor TIPA 2013, acum a venit randul decernarii premiilor Camera Grand Prix, in Japonia.

Anul acesta trofeul Camera Grand Prix este castigat de Sony RX1, primul si deocamdata singurul compact cu senzor Full Frame din lume. Premiul pentru obiectivul anului 2013 ramane tot pe teritoriul japonez si este adjudecat de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM (review).

Premiul publicului, format din cititorii publicatiilor foto din Japonia care au votat este adjudecat de Nikon D800 (Best Camera, Readers Awards), iar Premiul Clubului de Presa merge la Canon 6D (review) si Sigma DP2 Merrill.

Premiile Camera Grand Prix sunt organizate in fiecare an, incepand din 1984, de catre Clubul de Presa al Jurnalistilor din domeniul foto din Japonia si editori de top al unor publicatii foto internationale. Cei 57 de membrii ai asociatiei aleg anual cea mai buna camera foto si cel mai reusit obiectiv. In anii trecuti, la Camera Grand Prix s-au remarcat si idei si concepte noi, nu doar aparate foto hi-end, cum ar fi Panasonic G1 – primul mirrorless cu obiective interschimbabile din lume.

Detalii pe siteul oficial CJPC.jp

Nikon D800
Nikon D800
Sigma 35mm f/1.4
Sigma 35mm f/1.4
Sony RX1
Sony RX1

Lasă un răspuns