Statisticile spun ca peste 60% din cei care isi cumpara un aparat DSLR cu obiectiv de kit nu mai achizitioneaza si al doilea obiectiv! In timp, ei ajung sa rateze suficiente cadre unice doar pentru ca nu au stiut sau nu s-au informat la timp despre cel mai mare atuu al aparatului lor: posibilitatea de a utiliza obiective interschimbabile! Fotografii avansati stiu ca un obiectiv bun este mai important decat aparatul foto in sine, iar asta inseamna ca poti face fotografii mai reusite si poti imortaliza momente unice daca ai obiectivele potrivite!

Cu Canon 1200D si obiectiv cu focala de 12mm
Cu Canon EOS 1200D si obiectiv cu focala de 12mm

Ce faci atunci cand ajungi intr-un loc si iti dai seama ca obiectivul pe care il ai nu este suficient de „wide” pentru a putea surprinde dintr-un singur cadru imaginea unui obiectiv turistic important? Sau, atunci cand obectivul de kit 18-55mm nu iti permite sa te apropii de subiect asa cum ai fi vrut? Sau cand observi un detaliu interesant, dar nu ai un obiectiv macro pe care sa te poti baza? Sau cand vrei sa faci o poza de grup, cu prietenii, dar nu incapeti toti in cadru?

Poti improviza, desigur. Poti incerca sa te dai cativa pasi inapoi, daca iti permite locatia. Sau, poti sa incerci sa te apropii mai mult de subiect, incercand sa iti dai seama ce a vrut sa spuna Robert Cappa cand a afirmat „if your pictures are not good enough, you are not close enough!”. Sau, desigur, pentru a fotografia detalii poti improviza un obiectiv macro cu cateva accesorii simple. Cu prietenii e mai greu: ii poti ruga sa „stranga randurile” si sa stea mai… inghesuiti. Dar, de ce ai vrea sa ai o fotografie in care abia distingi „om de persoana”… 🙂

Nici una din solutiile acestea nu iti garanteaza ca vei obtine fotografii mai bune. Asadar, in majoritatea cazurilor, e bine sa ai obiectivul potrivit pentru subiectul potrivit. Pana la urma, aparatul foto este o „unealta”, dar nimic nu se poate face fara uneala potirivita. Ca sa nu mai vorbim de fotografia comerciala, atunci cand in nici un caz nu poti sa te prezinti in fata clientului cu improvizatii… !

Asadar, profit de ocazie sa va semnalez faptul ca cei de la Canon Romania vin in luna aceasta in ajutorul fotografilor entuziasti sau profesionisti, care vor sa isi completeze kitul DSRL cu obiective noi. Au o oferta interesanta, care include toata gama de obiective Canon EF si de care poate beneficia orice utilizator al unui DSLR Canon (actual sau viitor). Pana la urma, orice obiectiv nou reprezinta si o schimbare de perspectiva, asadar, de ce sa nu incerci?

Luna obiectivelor Canon: 10% discount la 60 de obiective

Pana pe 30 Septembrie toate obiectivele Canon vandute de partenerii autorizati Canon Romania beneficiaza de 10% reducere. Asta inseamna ca iti poti completa kitul DSLR cu oricare din cele peste 60 de obiective din gama Canon EF si Canon EF-S care intra in promotie.

Detaliile promotiei le gasiti la magazinele partenere Canon si pe siteul Canon Romania.

Iata cateva exemple:

  • Canon EF 50mm f/1.8
  • Canon EF 70-200mm f/4L USM
  • Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
  • Canon EF 70-300mm f/4-5.6 USM III
  • … si alte aproape 60 de obiective care au pretul redus cu 10%!
10% reducere la obiective Canon
10% reducere la obiective Canon

1 COMENTARIU

  1. Titlul corect era cel pe care l-ai scris mai jos în articol, adică ” Luna obiectivelor Canon: 10% discount la 60 de obiective ” 🙂 .

Comments are closed.