Se apropie vara si incepem sa avem din ce in ce mai multe informatii despre aparatele cu care vom fotografia peste cateva luni. Pentru ca sezonul vacantelor este – prin definitie – unul foarte bun pentru vanzarile de aparate foto noi, producatorii se vor intreece in urmatoarele luni in a lansa produse care mai de care mai atractive. Sa vedem care sunt ultimele informatii de pe „bursa zvonurilor”!

Canon 60D kit
Canon 60D

Canon

UPDATE: Canon 70D a fost lansat oficial. Detalii si pret aici.

Canon ar trebui sa lanseze pe 23 Aprilie noul 70D. Totusi, desi acum o saptamana informatiile erau destul de sigure, ultimele zvonuri anunta o schimbare de decizie in ceea ce priveste senzorul cu care va fi echipat aparatul. S-ar putea ca managerii companiei sa fi inteles ca senzorul de 18 megapixeli nu mai are multe „zile”, iar noul Canon 70D sa fie amanat pana la definitivarea senzorului de 21 de megapixeli care ar fi trebuit sa echipeze noul 7D Mark II, in vara. Asadar, daca pe 23 Aprilie Canon nu lanseaza mult-asteptatul 70D, cred ca o lansare dupa jumatatea lunii Mai sau inceputul lui Iunie ne va aduce cu siguranta modelul promis.

 

Olympus E-PL5
Olympus E-PL5

Olympus

Primul pe lista este Olympus, deoarece compania se pregateste sa dezvaluie noile aparate foto mirroless Olympus E-P5 si E-PL6, la mai putin de 9 luni de la lansarea modelului E-PL5. Deocamdata nu avem alte informatii, dar cert este ca lansarea este iminenta si ar putea face subiectul unui eveniment chiar saptamana viitoare.

Nikon

Nikon 1 V2 cu obiectivul de kit 10-30mm f/3.5-5.6 si 30-110mm f/3.8-5.6
Nikon 1 V2

Cele mai noi informatii si zvonuri despre compania nipona anunta un posibil mirrorless cu senzor de 14 megapixeli si filmare 4K (!!) lansat la mijlocul lunii August. Ar putea fi vorba despre noul Nikon 1 V3, care ar putea integra senzorulu de 1 inch lansat de Aptina luna trecuta. Noutatea cea mai importanta: functia de filmare la rezolutie 4K. Ar fi primul mirroless capabil de o asemenea performanta, dar asta nu ar fi ceva neobisnuit pentru Nikon. Gama Nikon 1 include si alte modele care au specificatii in premiera.

Fuji X20
Fuji X20

Fuji

Fuji va prezenta in aceasta vara un nou model mirrorless, cu senzor APS-C si montura Fuji X. De data aceasta Fuji mizeaza pe utilizatorii cu bugete restranse, iar noul model se pare ca va fi unul entry-level, din toate punctele de vedere (body, functii, senzor etc). Vestea buna este ca va fi tot APS-C si – cel mai probabil – va pastra designul retro cu care ne-am obisnuit de la Fuji X100. Tot la vara este asteptat si noul Fuji XS2, compactul cu senzor de 2/3 inch derivat din noul Fuji X20, dar cu mai putine functii si cu dimensiuni mai reduse.

Kodak PixPro
Kodak PixPro

Kodak

… da, Kodak! Compania se pare ca incepe sa revina incet dar sigur in atentia noastra si a prezentat saptamana trecuta un nou concept de aparat foto mirrorless, la un eveniment in China. Aparatul poarta brandul Kodak dar este produs de o alta companie, sub licenta. Va avea senzor Micro 4/3 si dimensiuni relativ compacte. Interesant designul retro… Noul aparat ar trebui sa se numeasca Kodak PixPro si sa aiba un design similar modelelor Olympus PEN.

Sigma 35mm f/1.4
Sigma 35mm f/1.4

Sigma

Avem si cateva informatii despre viitoarele obiective de la Sigma. Dupa lansarea primului obiectiv pentru APS-C cu diafragma constanta f/1.8 pe toata plaja focala (Sigma 18-35mm f/1.8), se pare ca niponii au planuri mari pentru vara aceasta: inca trei obiective prime care sa completeze seria inceputa cu noul Sigma 35 f/1.4 si 30 f/1.4. Ar putea fi vorba despre doua obiective pentru senzori APS-C si unul pentru Full Frame, dupa cum urmeaza:

  • Sigma 135mm f/1.8 DG OS Art
  • Sigma 24mm f/1.4 DG Art
  • Sigma 50mm f/1.4

Asadar, ne asteapta o vara „fierbinte”, cu o multime de lansari interesante!

Via PhotoRumors, NR, MirrorlessRumors

Lasă un răspuns