Daca tot am vorbit despre montarea obiectivelor Canon si Nikon pe un iPhone (vezi aici), astazi va prezentam obiectivul fisheye pentru acest dispozitiv. Compania Olloclip a prezentat un dispozitiv tip „clip-on” care este compus din trei elemente optice de sticla, care prin fixarea pe un telefon iPhone 4 sau iPhone 4S pot modifica modul in care acesta inregistreaza fotografii.

Olloclip
Olloclip

„Gadgetul” (daca ii putem spune asa…) se fixeaza deasupra obiectivului camerei foto cu care este dotat un iPhone si include trei lentile: macro, fisheye si un wide-convertor. Practic, este cel mai compact si mai usor dispozitiv care va permite sa fotografiati de la o distanta de 1.2-1.5cm subiect sau cu efect „fisheye” (cu un unghi de cuprindere de aproximativ 180 de grade) disponibil pentru iPhone 4. Olloclip poate fi utilizat atat pentru camera de fotografiat/filmat dar poate fi atasat si pe camera frontala, pentru apeluri video prin Apple Facetime.

Pretul unui astfel de dispozitiv este de 69 USD si, din cate vad, se asigura transportul si pana in Romania. Detalii pe pagina oficiala.

Ce stie sa faca Olloclip, vedeti in filmul urmator: