Nikon a anuntat ca a obtinut trei premii in cadrul galei Red Dot Design Awards pentru produsele sale lansate in ultimele 12 luni. Juriul german a apreciat astfel designul retro al DSLR-ului Nikon Df, versatilitatea modeului entry-level Nikon D5300 dar si designul binoculului Aculon T51.

Anuntul de astazi vine la un an dupa ce aparatele Nikon D4 si sistemul Nikon 1 s-au numarat printre produsele apreciate de juriu la IF Design Awards 2013. Prin aceasta distinctie a fost recunoscut design-ul inovator al acestor dispozitive, fiind luate in considerare aspecte precum calitatea imaginii, functionalitatea, forma si interfata cu utilizatorul. Anul acesta peste 4800 de produse de la 1800 de companii din 53 de tari au ajuns in fata juriului Red Dot.

Citeste si: Nikon Df in test. Ce aduce nou?

Nikon Df in test la Clubul Foto
Nikon Df in test la Clubul Foto

Nikon Df este primul aparat foto DSLR de la Nikon care ‘imbratiseaza’ designul clasic, “retro” – asa cum ii spunem noi. Si, de ce sa nu recunoastem, din punct de vedere al designului exterior, Nikon Df arata bine, cel putin la prima vedere. Totusi, Nikon Df nu este un aparat pentru oricine.  Are un design atipic DSLR-urilor Full Frame de la Nikon (“retro” asa cum ne place sa ii spunem) si vine cu cel mai bun senzor al companiei nipone – cel de pe D4. Pretul? Mai mic decat al unui D4, cu siguranta. Dar totusi mare. Mult prea mare (probabil daca se va stabiliza la 10-11.000 lei peste un an va fi mai OK). Este un aparat performant, fara indoiala, care isi va gasi adepti printre cei care apreciza stilul clasic de design. E un aparat pe care trebuie sa il “simti” ca sa iti placa. Altfel, poate ca exista alternative mai bune din punct de vedere al raportului calitate/pret.

Citeste si: Nikon Df in test. Ce aduce nou?

Nikon D5300

Nikon D5300 in test
Nikon D5300 in test

Alaturi de Nikon Df si D5300 a castigat un premiu in cadrul galei Red Dot de anul acesta.

Nikon D5300 este similar modelului D5200, dar vine in plus cu un modul Wi-Fi, care va ajuta sa transferati imaginile rapid pe un smartphone sau o tableta, iar de acolo sa le publicati pe internet, pe retelele sociale sau prin email. Receptorul GPS marcheaza automat in datele EXIF locatia exacta unde ati inregistrat fiecare fotografie.  Este construit in jurul unui senzor CMOS APS-C preluat de la modelul de varf – Nikon D7100 (senzor fara filtru AA). In plus, Nikon D5300 este si primul DSLR al companiei nipone care include simultan conexiune Wi-Fi si receptor GPS. Alte specificatii: 39 de puncte de focus, din care 9 tip ‘cruce’, filmare Full HD 60p cu sunet stereo si ecran LCD rabatabil de 3,2 inch.  Nikon D5300 costa 3.999 lei.

Review-ul complet despre D5300 il gasiti aici.

Maimulte detalii despre premiile obtinute de Nikon la Red Dot 2014 gasiti in comunicatul oficial.

Lasă un răspuns