La inceputul unei zile destul de aglomerate cu evenimente fotografice, Samsung a prezentat astazi in Romania noul model din gama mirrorless, NX300. Lansarea s-a desfasurat in sala de expozitii a magazinului F64 din Bucuresti si s-a bucurat de prezenta a numerosi fotografi, oameni de presa si bloggeri. Samsung NX300 este deja disponibil la F64 la 3.579 lei si poate fi achizitionat in trei variante: argintiu, alb sau maro.

CITESTE SI: Samsung NX300 in test la Clubul Foto

vezi-promotia-acum

Samsung NX300
Samsung NX300

Construit in jurul unui senzor CMOS APS-C de 20 de megapixeli si a noului procesor de imagine DRIMe IV, Samsung NX300 promite atingerea unor performante sporite in ceea ce priveste calitatea imaginilor si a filmelor Full HD inregistrate. Mai mult decat atat, NX300 este primul aparat foto mirrorless al companiei coreene care este dotat cu un ecran LCD touch (AMOLED cu diagonala de 3.3 inch). Ecranul este rabatabil, se vede bine, are contrast si culori excelente, asa cum ne-am obisnuit de la modelele anterioare din gama mirrorless. Acum insa, operarea camerei se poate face direct prin atingerea ecranului (3.3 inch, multi-touch) iar accesul la functii si in meniu este mai rapid acum. Daca tot vorbim de viteza, trebuie mentionat si faptul ca Samsung NX300 este primul aparat foto din gama Samsung care se lauda cu viteze excelente atat in ceea ce priveste fotografierea in rafala (8.6fps) dar si viteza si sistemul de focus compus acum din nu mai putin de 106 puncte de focalizare. NX300 are si patina pentru blitz extern si port pentru accesorii dar si un conector HDMI si unul pentru microfon. Filmeaza Full HD (si) cu setari manuale.

Primele impresii sunt pozitive: camera arata si se „misca” foarte bine, designul aminteste de seriile anterioare NX iar body-ul construit din metal (aluminiu mat) ofera o senzatie de soliditate in utilizare. Meniul este acelasi ca si la NX20, dar adaptat acum pentru ecranul touch. Camera raspunde repede la comenzi iar sistemul AF pare ca isi face treaba asa cum este laudat. L-am testat cu un obiectiv 85mm f/1.8 si focaliza rapid si precis, chiar daca subiectul era in miscare, prin multimea de oameni prezenti la eveniment. Din punct de vedere al conectivitatii, continua in aceeasi directie cu care ne-am obisinuit de la Samsung NX20 (testata de noi aici) si ofera conectivitate wireless integrata ce permite transferul rapid al fotografiilor si al filmelor pe orice dispozitiv compatibil (smartphone, tableta, smart TV etc).

Meniul lui Samsung NX300

Samsung NX300 este primul aparat foto mirrorless Samsung capabil sa surprinda atat imagini statice cat si filme 3D, gratie obiectivului de 45mm 2D/3D. Obiectivul va fi comercializat la un pret de aproximativ 1.700 de lei . Pachetul format din camera foto Samsung NX300 si obiectivul de 45 mm 2D/ 3D devine primul sistem de camera foto compacta care poate realiza atat , cat si filme 3D.

Totodata, Samsung a anuntat astazi si un parteneriat de imagine cu atletul Usain Bolt, pentru promovarea modelului NX300 in lume.

Din punct de vedere al pretului, Samsung NX300 este mai ieftina decat competitorii sai directi si costa 3.579 lei.

Vom reveni cu detalii despre Samsung NX300 dupa ce o vom primi pentru teste.

Samsung NX300

Specificatii tehnice, pe scurt:

 • Senzor CMOS APS-C 20 megapixeli (dezvoltat de Samsung)
 • ISO 100-25600
 • Procesor de imagine  DRIME IV  (dezvoltat de Samsung)
 • Moduri de fotografiere: P/A/S/M si Smart Auto & i-Depth
 • Conectivitate Wi-Fi (compatibil cu orice smartphone sau tableta cu Android sau smart-TV)
 • Functie de inreigstrare foto/video 3D (cu obiectivul Samsung 45mm 2D/3D)
 • Stabilizare optica a imaginii (doar pentru foto/video 2D)
 • Ecranul AMOLED de 84 mm (3.31”), touch, rotativ
 • Stocare pe carduri: SD, SDHC, SDXC, UHS-1 (max 64GB)
 • Format foto: JPEG, RAW (5472×3648)
 • Format video: MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC)
 • Dimensiuni: 122 x 63.7 x 40.7mm
 • Greutate: 280g (fara obiectiv si acumulator)

Lasă un răspuns