Samsung isi consolideaza pozitia pe piata in categoria compactelor cu Wi-Fi prin lansarea a sase noi aparate foto compacte super-zoom, inclusiv noul varf de gama Samsung WB250F si cel mai nou membru al aparatelor cu doua ecrane LCD din categoria Dual-View. Samsung WB250F este un compact construit in jurul unui senzor de 14 megapixeli BSI CMOS si a unui obiectiv cu zoom optic 18X (echivalent al unei focale intre 24-432mm) care beneficiaza de cea mai noua versiune a sistemului Wi-Fi de la Samsung, „Smart 2.0„. Acesta promite o modalitate mai rapida si mai facila de conectare si transfer al fotografiilor de pe aparatul compact pe un dispozitiv tip smartphone pentru vizualizare si stocare sau chiar pe retelele sociale, direct din meniul aparatului.

vezi-promotia-acum

Samsung WB250F
Samsung WB250F

Practic, noul Samsung WB250F include acum o versiune imbunatatita a sistemului Wi-Fi pe care l-am vazut prima data pe Samsung NX20 si despre care am vorbit in review-ul dedicat aparatului. Este un sistem complex, cu multe functionalitati, dar care poate fi simplu de utilizat datorita interfetei orientata catre utilizator. In cazul lui NX20 nu am avut la dispozitie timpul necesar pentru a-l testa in amanunt, dar vom incerca sa facem un review mai cuprinzator al functilor de conectare atunci cand vom primi un Samsung WB250 pentru teste. Samsung este o companie care se bazeaza mult pe functiile de conectivitate si de distributie a continutului pe retelele sociale si, vrem sau nu, acolo este viitorul aparatelor foto compacte, daca trebuie sa ramana in atentia consumatorilor si sa nu piarda teren in fata dispozitivelor tip smartphone.

Celelalte aparate lansate de Samsung sunt: WB200F, WB800F, WB30F, DV150F si  ST150F. Modelul WB200F este asemanatoar din punct de vedere al specificatiilor cu WB250F, singura diferenta notabila fiind prezenta unui senzor CCD de 14 megapixeli in locul celui CMOS (si a pretului mai accesibil, daca ar fi sa dau un pronostic). Samsung WB30F are incorporat tot un senzor CCD, dar care ofera o rezolutie efectiva de 16,1 megapixeli si are un obiectiv cu zoom optic 10x ce ofera o distanta focala echivalenta intre 24 si 240mm.

Samsung WB800
Samsung WB800

Dintre celelalte camere, cu adevarat interesant este Samsung WB800F. Desi nu este considerat ca fiind noul varf de gama de catre compania coreana, are specificatii tehnice mai performante decat WB250: senzor CMOS de 16 megapixeli, obiectiv cu diafragma f/2.8 la 23mm (fata de f/3.2 cat are WB250), zoom 21x (fata de 18x), obiectiv grandangular 23mm (vs 24mm la WB250F) si o interfata interactiva, construita in jurul ecranului sensibil la atingere.

Samsung DV150F
Samsung DV150F

Cel mai nou model din seria Dual-View (cu doua ecrane LCD, foto sus), DV150F include acelasi senzor de 16 megapixeli CCD dar un obiectiv mai modest, echivalent 25-125mm. Ecranul LCD din partea frontala are o diagonala de 1.5 inch. Ultimul pe lista, modelul ST150F este un compact „de buget”, care include majoritatea specificatiilor lui DV150F dar fara ecranul LCD secundar. La fel ca si Samsung DV150F, ST150 salveza fotografiile pe carduri MicroSD.

In ceea ce priveste performantele functiei de filmare, atat Samsung WB250/200 si WB800 inregistreaza filme in format Full HD 1080p, pe cand modelele WB30, DV150F si ST150F pot surprinde doar filme in format HD 720p. Toate aparatele foto lansate de Samsung acum sunt alimentate de la acumulatori Li-Ion care ofera o autonomie intre 250 si 350 de cadre, in functie de model.

Inca nu avem detalii despre disponibilitatea si pretul noilor camere, in Romania. Vom reveni cu informatii.

4 COMENTARII

  1. As adauga ca WB800F face fotografii bune seara si a obiectelor in miscare(pe care le ingheata). Intr-adevar, touch-ul functioneaza foarte usor iar pozele macro ies f misto!

    • Ai dreptate, e o compacta foarte buna, usor de purtat, are wifi, pozele ies super ok. Are un meniu prietenos, intuitiv foarte potrivit pentru cei ce nu au prea multa experienta in domeniu. Este camera perfecta de luat in vacanta.

  2. Samsung WB800 face niste fotografii minunate. Eu il folosesc pentru fotografiile in familie, in vacante, si din cand in cand sa fac poze artistice. Ce-i drept mi-ar fi placut mai mult sa detin un Samsung Galaxy Camera,care este mult mai performanta….dar raportul calitate pret pentru WB800 este ok si mi l-am permis…

  3. Camerele acestea sunt ffff ok. Bateria tine, fotografiile sunt de calitate, spre deosebire de alate compacte noise-ul este foarte ok.

Comments are closed.