Sigma a anuntat astazi un nou obiectiv din gama „ART” destinat aparatelor foto cu senzori APS-C (DX). Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM este primul obiectiv din lume destinat senzorilor APS-C care se poate lauda cu o diafragma maxima f/1.8 pe toata plaja focala. Conform comunicatului Sigma, noul obiectiv face parte din gama hi-end si va fi disponibil atat pentru montura Canon cat si Nikon. Inca nu avem informatii despre pret sau disponibilitate.

Sigma 18-35mm f/1.8 cantareste 810 grame, are un diametru de 78mmm si inel port-filtru de 72mm. Distanta minima de focalizare este de 28cm , obiectivul fiind dotat cu motor de focalizare rapid si silentios Sigma HSM. Constructia si designul exterior amintesc de modelul prezentat anul trecut, Sigma 35mm f/1.4 care a fost primit cu review-uri foarte pozitive de comunitatea foto. Daca intr-adevar noul obiectiv este construit la standardele cu care ne-am obisnuit de la noul 35 f/1.4, atunci ne putem astepta la un obiectiv solid, cu o calitate optica foarte buna.

Detalii despre Sigma 18-35mm f/1.8 gasiti aici.

Sigma 18-35mm f/1.8
Sigma 18-35mm f/1.8

 

8 COMENTARII

 1. Daca-l scot la maxim 4-5000 lei nu mai trec niciodata pe Full Frame. Astia de la Sigma nu-s normali! Daca includ si element din fluorita in acest obiectiv, Canon L incep sa piarda multi clienti. Asta chiar n-o stiam, e o veste placuta. M-a pus si mai serios pe ganduri, sper sa nu fie o gluma de 1 Aprilie, cu intarziere :))

  Pe APS-C va fi un killer pentru 17-40 f/4L 16-35 2.8L II, si obiective similare de la Canon L si ceilalti producatori.

  "I'm not like a boss, I AM the boss" – The Goodfather :))

  • Pai asta e si ideea Sigma: sa ofere obiective mai accesibile dar foarte bune pentru APS-C, pentru a nu fi nevoit sa treci pe Full Frame si sa schimbi tot (body+obiective)… Nu e o gluma, am primit comunicat oficial de la Sigma JP 🙂

  • Superb, sper sa nu ma insel, dar din cate stiu, e primul obiectiv cu 1.8 constant din istorie. Dar e posibil sa nu fiu eu citit prea bine in privinta asta.

 2. Imi place ideea cu USB Dock (pentru update firmware si ajustare diversi parametri). Mi-ar fi placut si mai mult daca era inclus in obiectiv ca sa fac ajustarile cu obiectivul pe aparat. Si mai mult mi-ar fi placut daca avea Wi-Fi si puteam sa-l reglez de pe smartphone :).

 3. Dupa cum ii stiu pe cei de la SIGMA s-ar putea sa fie soft tare la 1.8 si aberatii mari numai zi de compatibilitatea cu diverse body-uri..sper sa ma insel…

Lasă un răspuns