Sony A99
Sony A99

Mai multe zvonuri afirma ca Sony are in teste cateva prototipuri pentru inca un aparat foto SLT cu senzor Full Frame. Desi deocamdata informatiile sunt foarte vagi (si uneori contradictorii), n-ar fi o surpriza pentru noi sa vedem de la Sony un SLT cu senzor de 36 de megapixeli, asa cum este si Nikon D800, de exemplu. Am mai zis si repet: cand Sony a prezentat modelul A99, in vara, am fost putin uimit de numarul redus de megapixeli („doar” 24). Ma asteptam ca Sony sa lanseze un aparat cu un senzor cu mai multi megapixeli, data fiind tendinta comaniei de a „inghesuii” cati mai multi pixeli pe senzori, in toate categoriile de aparate (va mai amintiti de A77, primul APS-C cu senzor de 24 megapixeli si singurul timp de mai bine de jumatate de an pana la lansarea lui Nikon D3200?).

Oricare ar fi varianta adevarata, dintre toate zvonurile care circula acum pe internet, este clar ca anul viitor Sony va lansa cel putin inca un aparat foto cu senzor Full Frame. Daca va fi un SLT sau un model din gama NEX ramane sa vedem in primavara, atunci cand sunt asteptate modele noi de la Sony. Nu cred ca noul SLT/Mirrorless cu senzor Full Frame va fi prezentat in ianuarie, la CES… ar fi prea devreme si prea repede dupa lansarea lui A99 sa distraga atentia de la acest model….

Cred ca anul viitor va fi foarte interesant pentru fanii Sony (si nu numai). Desi nu mai vorbim de un Full Frame, succesul inregistrat de compactul Sony RX100 nu va lasa indiferenta compania si sunt sigur ca vom vedea un nou model mai repede decat ne-am astepta. Foarte curand cred ca vom vedea si un urmas al acestui model, probabil cu o varianta de vizor / ecran rabatabil si patina pentru blitz, acestea fiind principalele „critici” pe care le-a primit actualul model, un aparat excelent si cu un senzor foarte performant, in rest (ales „Aparatul anului” de unele publicatii aici si aici).

Sony A99
Sony A99

Via SonyAlphaRumors.com

 

Lasă un răspuns