Sony RX1
Sony RX1

Sony RX1 a castigat premiul pentru design in cadru galei iF Design Awards 2013 organizata aseara, la Munchen. Juriul de la International Forum Design a apreciat in primul rand designul minimalist si dimensiunile reduse ale primului aparat foto compact cu senzor Full Frame, dar si performantele acestuia. Sony RX1 este construit in jurul unui senzor CMOS EXMOR Full Frame de 24 de megapixeli (acelasi ca si Sony A99) si un obiectiv cu distanta focala fixa, Carl Zeiss Vario Sonar T* 35mm f/2.

Compania Sony are un istoric solid la iF Design Awards. De la prima decernare a premiilor pentru design in 1983, compania a castigat nu mai putin de 234 de premii la Munchen. In prezent ocupa locul al doilea in ierarhia companiilor care au castigat cele mai multe premii la iF Design Awards, devansand branduri celebre precum Apple, BMW sau Panasonic. Ierarhia este aici.

Sony RX1 poate fi achizitionat in Romania de aici.

Anuntul referior la Sony RX1 a fost postat pe pagina oficiala Carl Zeiss. Desi am incercat sa gasim lista completa a produselor care s-au evidentiat aseara in cadrul galei iF Design Awards, acest lucru nu a fost posibil pana in momentul publicarii acestui articol. Vom reveni cu amanunte de indata ce aflam si ceilalti castigatori in categoria foto.

Sony RX1
Sony RX1
Sony RX1
Sony RX1

 

Sony RX1
Sony RX1

 

 

2 COMENTARII

  1. Merita! Este un aparat foto bun. Obiectiv Zeiss performant intr-un corp micut, design placut, senzor Full Frame, ce-ti mai doresti?! Bravo lor! 🙂

  2. l-am testat si eu prin intermediul Sony Romania si pot sa spun ca este o placere sa fotografiezi cu aceasta camera compacta.foarte bine construit,mic,usor,full frame,carl zeiss 35mm f2 magnific … pot sa spun ca isi merita banii.ca sa nu mai spun ca sta extrem de bine la iso ridicat.felicitari inginerilor Sony pentru aceasta uluitoare camera foto !!! 🙂

Lasă un răspuns