Fujifilm Real 3D W3
Fujifilm Real 3D W3

Un aparat de fotografiat Fuji FinePix Real 3D W3 a fost luat la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) intr-o misiune a Agentiei Spatiale Europeana (ESA) pentru a surprinde in fotografii si filme 3D lucrarile de mentenanta si verificarile tehnice efectuate de astronauti pe orbita.

Fuji FinePix Real 3D W3 este un compact cu doua obiective si doi senzori de imagine, care poate inregistra simultan cadrele care vor compune imaginea stereoscopica finala. Mai mult decat atat, aparatul poate surprinde si filme HD in format 3D. Fuji Real 3D W3 este urmasul modelului Real 3D W1, lansat in vara anului 2009, primul compact cu functie de inregistrare foto/video 3D de pe piata.

Aceasta nu este prima „calatorie” pe care un aparatFuji Real 3D o face in spatiul cosmic. Modelul precedent, Real 3D W1 a participat la  misiunea MagISStra in 2010. Anul trecut, mai exact in luna Decembrie, astronautii au zburat spre Statia Orbitala avand la bordul rachetei un Fuji W3. Desi misiunea acestora s-a incheiat in luna Mai, aparatul a ramas in continuare la bordul Statiei Spatiale Internationale, pentru o perioada inca nedeterminata.

Mai multe informatii si imagini cu si despre aceasta misiune pe site-ul oficial ESA.

Sa nu uitam ca anul trecut, in August, Agentia Spatiala Europeana a realizat prima transmisie Live 3D de la bordul Statiei Spatiale:

 

Lasă un răspuns