TIPA 2014
TIPA 2014

Asociatia Publicatiilor Tehnice de Fotografie (TIPA) a decernat premiile anului 2014 pentru cele mai bune echipamente pentru productia de imagini. Editia din acest an este dominata de Nikon si Canon, care au castigat nu mai putin de 4 premii fiecare (anul trecut marele castigator a fost Canon, cu 5 premii obtinute).

Distributia premiilor este urmatoarea: Nikon si Canon au castigat fiecare cate 4 premii, Fujifilm, Olympus, Sony si Samsung si-au adjudecat fiecare cate 2 premii, Pentax si Zeiss cate unul singur. Anul acesta si Tamron a revenit pe podium, castigand un premiu pentru cel mai bun obiectiv pentru DSLR in categoria Expert.

Asadar, iata lista castigatorilor TIPA din acest an:

Nikon D4s
Nikon D4s – cel mai bun DSLR profesional al anului

Premiul pentru inovatie: Canon Dual Pixel CMOS AF

DSLR:

MIRRORLESS:

APARATE FOTO COMPACTE:

ACCESORII SI DIVERSE:

 • Cel mai bun dispozitiv mobil:  Sony QX  (review)
 • Cel mai bun trepied: noua serie Manfrotto 190
 • Cel mai bun monitor foto: LG 21:9 UltraWide 34UM95
 • Cel mai bun TV foto: LG ULTRA HD TV (UB980)
 • Cel mai bun blitz: Nissin i40
 • Cel mai bun proiector: Epson EH-TW7200
 • Cea mai buna imprimanta foto: Epson Expression Photo XP-950

 

Pentru mai multe detalii consultati siteul TIPA.

5 COMENTARII

 1. Dintre categoriile „cel mai…” nu face parte totusi pretul, pentru care cele mai „cele mai” aparate foto ar pierde destule puncte. Primele locuri sint „ocupate” de Nikon si Canon, care isi impart suprematia, fiind deja plicticos de stabilit locurile 1 si 2, mai interesant fiind de urmarit locul 3, unde surprizele sint mai multe. Spor la fotografiat.

 2. Cel mai bun DSLR Expert – Pentax K-3
  Cel mai bun mirrorless – aproape nimic de la Canikon
  Cel mai bun compact – nimic de la Nikon
  Cele mai bune accesorii – nimic de la Canikon

  Selectia premiantilor nu mi se pare deloc atat de plictisitoare pe cat a fost anii trecuti. In ce priveste preturile, faptul ca in tara bananiera Romania, foametea e mare si puterea de cumparare sub nivelul marii nu intereseaza pe nici un juriu de nicaieri. Si tinand cont de faptul ca se masoara calitatea produsului nici nu vad de ce ar tine cont de pret. Producatorii si departamentele de marketing pot sa ia in considerare si pretul. Juriile tehnice nu au absolut nici un motiv sa o faca pentru simplul fapt ca intr-o astfel de selectie nu se masoara cota de piata si volumul de vanzari.

Lasă un răspuns